Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Lån i friværdien

Hej, problemet med at sælge andele er at vurderingen stiger og gælden afdrages. hver andelshaver kan tage lån i friværdien men det ændre ikke på andelsprisen. Jeg har fået en ide. Hvis man har en andel der koster 1 mil. og den md. husleje er 3.600,00 så tager foreningen et 20 årigt lån hjem og udbetaler ca. 300.000 til hver andelshaver. Efterfølgende vil andelen falde til 700.000 og md. husleje 3.600,00. huslejen vil selvfølgelig løbe over længere tid, men. 1. Det vil gøre det nemmere at sælge andelen uden store afslag. 2. hver gang der handles, er der nogen der har omsætning, det hjælper mor danmark. 3. den der bliver boende kan investere friværdien. det giver omsætning og hjælper mor danmark. Ideen går på at bevarer samme husleje mod at få friværdi ud. A. Er det lovligt? B. Er der noget skattemæssigt? det er jo andelshavernes friværdi. C. Er det for langt ude?

Vores svar fra

Spørgsmålet bør drøftes med en revisor af skattemæssige grunde.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Ebbe Gregers Madsen
Advokat
ADVODAN ÅRHUS Advokataktieselskab | Margrethepladsen 4, 3. sal | 8000 Århus C
Tlf.: 86 12 44 00 | Fax: 86 13 03 09
e-mail: ebgm@advodan.dk | www.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.