Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Køb af andel: Ventelister

Jeg fik den 02-11-2011 tilsendt salgsoplysninger på en andelslejlighed på egegade 18. Efterfølgende var jeg ude og se den, hvor jeg aftalte med sælger at jeg ville sende papir + div. til banken for nærmere gennemgang – og at jeg var meget interesseret.
I denne andelsforening gælder det at først får “intern” venteliste (dem der boer der) muligheden for at købe lejligheden. Hvis de ikke ønsker dette, går den videre til “ekstern” ventelist. Ved ekstern venteliste gælder at man er blevet anbefalet til købet, af en at beboerne i ejendommen. Dette er jeg blevet. Ejendommen administreres af administrator teamet.
Alt ang. salg skal gå igennem sælger. Det er dog her at bemærke at salg, såfremt ingen fra intern venteliste vil have den, efterfølgende sker til en fra ekstern liste, som er blevet anbefalet – Som jeg forstår på Administrator teamet er jeg den eneste der er blevet anbefalet til dette. Den 14-11-2011 sender jeg sælger en mail, hvor jeg
1) efterspørg nogle oplysninger
2) igen påpeger at jeg er interesseret i køb af denne. Mandag den 21-11-2011, skriver jeg så igen (efter adskillige forsøg på at fange sælger via mail, besked og telefonopkald), hvorefter jeg får at vide at lejligheden er blevet solgt. Jeg mener at situation er foregået ukorrekt i forhold til proceduren?

Vores svar fra

Da jeg ikke kender de nærmere regler og procedurer i den konkrete andelsboligforening vedr. brug af interne og eksterne ventelister ved salg, kan jeg heller ikke konkret vurdere eller afgøre, om der er sket en procedurefejl.

Men som du beskriver forløbet, lyder det forkert.

Hvis der måtte være begået en reel procedurefejl, vurderer jeg dog, at det vil være svært at ”gøre noget”. Fordi du ikke umiddelbart har retlig adgang til at annuller handlen mellem sælgeren og den sikkert godtroende køber.

Desuden vil det være svært at bevise, at du har lidt noget egentligt økonomisk tab ved at blive ”sprunget over”, som kan konverteres til et erstatningskrav mod foreningen, sælger eller administrator.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat
ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.