Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Indhente tilbud på forsikringer

Vi er en andelsboligforening med 152 lejemål fra 39 til 150 kvm. Forsikringer kompleks og håbede derfor I kunne være behjælpelige. Vi betaler en ganske stor sum for vores forsikringer i A/B’en, jeg ønsker at minimere disse, især fordi vi lige har fået lagt nyt tag. Vi har forsikringsmægler. Jeg ønsker dog at indhente tilbud uden om mægleren idet jeg håber på en større besparelse – er det en god ide og hvad skal jeg være opmærksom på? Vi skal bruge “hele pakken” Ingen fast ansat vicevært (har en udefra) Anden bygningsbeskadigelsesforsikring nødvendig (den store pakke) Ved i hvad disse elementer burde(estimat) koste med ovenstående i betragtning?

Vores svar fra

I skal være opmærksomme på, at A/B formentlig er bundet af en aftale med mægleren om, at I ikke må kontakte andre selskaber for tilbud, så lang til jeres aftale løber med forsikringsmægleren. Typisk er det et opsigelsesvarsel. Og endelig får man af og til rabat, hvis forsikringsselskabet har en mægler som bindeled til foreningen, idet mægleren herunder er den første, der kontaktes i tilfælde af skader og ændringer til policen.

I første omgang er mit råd derfor at tjekke, hvad I er bundet af, og dernæst at bede mægleren om at undersøge på jeres vegne om der er bedre tilbud i markedet (hvis dette ikke allerede er sket).

Og er I fortsat ikke tilfredse, må I nok overveje at opsige mægleraftalen og enten at kontakte en ny forsikringsmægler eller forsikringsselskaberne direkte.

I en forening af jeres størrelse ville jeg nok søge rådgivning om den mest fordelagtige procedure hos jeres nuværende administrator. Min egen erfaring er dog, at en dygtig forsikringsmægler ofte kan være en god ide, herunder til løbende af afsøge markedet for konkurrencedygtige priser.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.