Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forsikring ved kortslutning

Inden jul kortsluttede hovedstrømledning i husets kælder, dvs. 0 leder kortsluttede, med det resultat, at der kom 380 volt strøm op i gennem den ene opgang, med en del elektriske skader til følge. De fleste havde en indbo forsikring der dækkede forholdsvis små skader, men undertegnet der ikke havde en indboforsikring, mistede computer, fjernsyn, video, dvd afspiller, dyrt hifi anlæg osv osv. foreningens forsikring dækker åbenbart ikke de enkelte lejligheder. spørgsmålet er så, om foreningen er ansvarlig alligevel når der opstår skade af denne type. det er jo ikke noget som den enkelte lejlighed kan være ansvarlig for eller?

Vores svar fra

Forholdet skal bedømmes konkret. Hvis installationen var ulovlig mener jeg foreningen er ansvarlig.

Hvis det var en hændelig skade mener jeg ikke du kan gøre foreningen ansvarlig – det er bl.a. derfor de enkelte har en familieforsikring/indboforsikring.

Med venlig hilsen
Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.