Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Må foreningen tilbageholde penge efter salg?

Jeg har solgt min andel, og i den forbindelse har advokatfirmaet som administrer ejendommen, tilbage holdt penge til slitage, fejl og mangler, indtil at mig og køber bliver enige, da de ikke vil gå ind i striden, det har de gjort siden 1 august, hvor længe kan de tillade sig det?
Kan jeg gøre noget når køber forhaler sagen, og kommer med påstande om mulig svamp, men ikke kommer med nogle dokumenter fra fagmand så vi ikke kan komme videre?

Vores svar fra

Andelsboligforeningen kan ikke melde sig ud af problemløsningen. Den kan alene tilbageholde sælgers penge, så længe den er i tvivl om berettigelsen af købers indsigelser. Og hvis indsigelser går på forhold, som henhører under andelsboligforeningen, kan den ikke tilbageholde sælgers penge.

Jeg kan ikke se, hvad købers indsigelser går på. Du nævner svamp, og det kan henhøre under såvel individuelle forbedringer som under andelsboligforeningens forhold.

Såfremt du efter dette korte svar vurderer, at andelsboligforeningens tilbageholdelse er uberettiget, må du skrue bissen på – eventuelt ved at udtage stævning mod andelsboligforeningen. Din indboforsikring indeholder formentlig en retshjælpsforsikring, der omfatter en sådan sag.

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.