Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Forbedringer foretaget inden stiftelse

Hej! Da min andelsboligforening blev stiftet, var der en del lejligheder, som havde fået forbedret køkken og bad af den tidligere udlejer. Det betalte man en forhøjet husleje for. Da andelsboligforeningen blev stiftet for godt 6 år siden blev det ved den stiftende generalforsamling besluttet, at den forhøjede husleje skulle fortsætte, men at man med tiden ville stille alle andelshavere lige. Der er indtil videre ikke sket noget som helst omkring dette. Mit spørgsmål er derfor: Kan foreningen opretholde den forhøjede husleje for forbedringer uden nogen form for afskrivning? Derudover skal det oplyses, at man fra foreningens side ikke giver andelshaverne mulighed for “at købe forbedringen ud” af lejligheden. På forhånd tak for hjælpen.

Vores svar fra

Jeg mener du har en pointe. Der er ikke tvivl om at forbedringerne skal afskrives med tiden i takt med nedslidningen. Det er også normal praksis at man giver andelshaverne mulighed for at frikøbe forbedringerne til den nedskrevne takst.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.