Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Forældrekøb – ændring af vedtægterne

Vi har drøftet vedtægtsændringer således at forældre køb af andelsbevis kan godkendes, så børn af lige linie kan leje boligen. Nuværende vedtægter tillader max. 2 år med bestyrelsens godkendelse. Er det muligt? Er der eksempel på sådanne vedtægter?

Vores svar fra

Hvis vedtægterne i dag giver mulighed for udlejning med bestyrelsens godkendelse, er det måske tilstrækkeligt?

Med den formulering, jeres vedtægter har, kan bestyrelsen godkende udlejning for 2 år. Måske kan vedtægterne læses således, at bestyrelsen om 2 år kan godkende ny udlejning for 2 år?

Hvis I ikke er sikre på dette – eller det ikke er tilstrækkeligt for køberne – kan I foretage en vedtægtsændring på den måde, som vedtægterne foreskriver. Forinden I gør dét, må I overveje, om det giver problemer i forhold til belåningen af ejendommen.

Mit råd er, at bestyrelsen får den fornødne kompetence til at godkende udlejning. Så er det nemmere at komme af med lejere, der giver problemer. Og bestyrelsen kan stramme grebet, hvis andelsboligerne igen bliver så attraktive, at maksimalprisen kan opnås.

Hvis bestyrelsen er usikker på hvor langt, den kan gå, kan den forelægge sin praksis for generalforsamlingen. Det kan f.eks. ske i beretningen.

Venlig hilsen
Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.