Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Flytning/overdragelse af andelsbevis

Da vi købte vores andelsbolig flyttede vores dengang 18 årig søn med. Han er stadigvæk hjemmeboende. Hvis vi forældre ønsker at flytte, er han så også tvunget til at flytte, hvis han ikke er i stand til at købe andelsboligen af os pga., han er under uddannelse? Eller må han blive boende med os som ejere af andelsboligen, da han har været en del af husstanden siden købet af andelsboligen?

Vores svar fra

Jeg tror ikke vedtægterne åbner mulighed for det du nævner, da det normalt er et krav – også lovmæssigt – at den der ejer andelen også skal bebo lejligheden.

De fleste vedtægter giver mulighed for overdragelse til børn, så denne mulighed står formentlig åben. Hvis din søn ikke har penge at betale med kan det klares med et anfordringsgældsbrev, der evt. nedskrives med de årlige maksimale gavebeløb.

Med venlig hilsen

Thomas Damsholt, advokat (H)

Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby
Toftebæksvej 2
2800 Kgs. Lyngby
Telefon: +45 45 88 05 55
Telefax: +45 45 88 51 81

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.