Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Fejl og mangler – foreningen vil ikke tage ansvar

Jeg købte den 1. juli 2012 min lejlighed og brugte de første 14 dage på at gennemgå den for fejl og mangler. Fandt mange!! Lavede en liste og sendte den til sælger, administrator, vurderingsmand samt bestyrelsen. Vurderingsmanden svarede, at jeg skulle dokumentere at der bl.a. var ulovligt el ved at få foretaget et installationseftersyn. Det gjorde jeg og betale knap et par tusinde for det. Det jeg har fået ud af mine indsigelser har været ansvarsfralæggelse fra alle sider. Vurderingsmanden er Gud og hans svar er det der bliver rettet ind efter. Han har på mine skriv ikke taget notis af mere end end 1/10 del af mine klager og har ikke så meget som kommenteret på el-tjekket, som han jo bad mig om at skaffe. Jeg står nu med ulovligt el, 2 stk. gennemtærede radiatiorer, dobbeltbetaling af klædeskabe, bondefangeri af salg af tørretumbler, betaling af sælgers regninger som intet har med forbedringer at gøre oma. og da vurderingsmanden ikke mener sælger skal holdes ansvarlig, hænger jeg på det hele. Administrator vil ikke fortsat tilbageholde de 50.000 indtil vi er nået til enighed og betyrelsen ved ingenting. Hvad gør jeg?? Forsikringen ville pt. ikke dække ved brand pga. den ulovlige el.

Vores svar fra

Sagen må i sidste ende afklares under en civil retssag mod sælger.

Du skal bevise, at de påberåbte fejl og mangler var til stede ved overtagelsen, f. eks. ved foretagelse af el-tjek og udtalelser fra autoriserede håndværkere. Der kan evt. afholdes et syn og skøn. Jeg kender ikke jeres vedtægter og hvordan bestyrelsen har besluttet at forholde sig i salgssituationer som denne, men uanset hvad, er det som udgangspunkt bestyrelses ansvar, at mangelspørgsmålet bliver behandlet på korrekt vis. Om det er det, kan jeg ikke svare på, da jeg ikke kender sagen.

Du bør undersøge, om du har en retshjælpsforsikring, som kan dække omkostningerne til en retssag mod sælger, eller hvis ikke, da om du kan få fri proces, eller om du selv vil ofre omkostningerne til en retssag.

Spørgsmålet kan ikke besvares mere konkret, da jeg ikke har konkret kendskab til sagen.

ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.