Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Et godt eller dårligt køb?

Vi har kigget på en lejlighed som vi synes godt om. Sælger har endnu ikke sat lejligheden til salg hos en ejendomsmægler, og er derfor gået med til en pris til 200.000 kr hvis vi handler inden starten af næste uge (oprindelig pris 296.916 kr i privat salgsopstilling). Vores tvivl er om lejligheden er prisen og boligafgiften værd? samt hvilken forening vi køber os ind i mht risiko for evt boligafgift stigning ol.? Vi vil være meget taknemlig hvis du/I kunne svare tilbage indenfor 1-2 dage da vi er i tidspres.

Vores svar fra

Blandt de papirer, som du som køber skal modtage inden aftalens indgåelse, er andelsboligforeningens seneste årsregnskab og budget. Ud fra dette kan du vurdere, om boligafgiften ser ud til at kunne finde på at stige. Hvis det ikke af dokumenterne fremgår hvilken type lån, der er tale om, må du indhente yderligere oplysninger herom hos administrator. Rædselsscenariet er variable lån baseret på udenlandsk valuta, fordi de kan indebære en risiko, der kræver luft i husstandens budget.

Om prisen på andelen er rimelig, er vanskeligt at udtale sig om. Du bør undersøge prisniveauet, f.eks. ved at gennemgå hvad tilsvarende andelsboliger udbydes til hos byens ejendomsmæglere. Der findes ikke er samlet register over handelspriser på gennemførte handler for andelsboliger.

Hvis der er tale om en større andelsboligforening, kan du måske få oplyst om den seneste handel i andelsboligforeningen og på den måde danne dig et indtryk af, om prisen kan trykkes yderligere.

Advokat Per Nielsen (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.