Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

byretsdom vedr. mødepligt ved arbejdsweekender

Vi er i vores AB i gang med at revidere vedtægterne og diskuterer i hertil, om vi kan støtte ret på bestemmelser om deltagelse i to årlige arbejdsdage og gebyr for udeblivelse. Vi overvejer at indsætte noget herom i foreningens formålsparagraf og herudover have en specifik bestemmelsen om arbejdsdage.

I den forbindelse leder vi efter dom afsagt af Odense Byret – angiveligt for nogle år siden – da vi meget gerne vil nærlæse præmisserne, herunder den pågældende forenings vedtægtsbestemmelser.
Kan I hjælpe med at give nogle oplysninger (dato m.v.) så vi kan finde frem til dommen? Og hvis I har den liggende, vil jeg naturligvis gerne modtage den (elektronisk eller mod evt. betaling). Ved I om dommen blev anket til ØL?

Vores svar fra

Jeg har godt set byretsdommen fra Odense omtalt et par gange, men kender ikke domsnummeret. Senest jeg erindrer at have set dommen mere udførligt omtalt er i en artikel i tidskriftet ”Huset” i forfattet af Susanne Rentorff fra Ejerlejlighedernes Landsforening.

Det er min bedste henvisning p.t.

Men om der kan indføres ”bod” for manglende deltagelse i fælles arbejdsdage ved vedtægtsændringer, herunder af formålsbestemmelser, er mig bekendt fortsat uafklaret i retspraksis. Det mangler en trykt og vejledende dom fra lands- eller Højesteret på spørgsmålet.

ADVODAN Glostrup

Hans Christian Færch
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.