Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Bopælspligt: kontorhotel i andelen

Kære Panel. Jeg sidder i en bestyrelse – hvor formanden og næstformanden har rigtig mange år på bagen sammen. Fornyligt blev et dødsbo i ejendommen solgt til en af vores erhvervsandelshavere der driver kontorhotel i sin andel – men ellers er uddannet revisor med eget firma der opkøber, renoverer og videresælger boliger.

Min bekymring går på at handelen blev gennemført helt uden 3/5 af bestyrelsen vidende og påtegning (altså kun med formanden og næstformandens vidende og hastet igennem med øjeblikkelig overtagelse midt i december). Senere er det afsløret (fra køber selv til tre forsk. andelshavere og til mig sagde han endda at han havde en aftale med for- og næstformanden om at renovere lejligheden og “skyde” den videre til “ekskonen” (han står selv alene på andelsbeviset) at han ikke selv skal bebo andelen (vi har bopælspligt) – men den skal indgå i en bodeling med hans ekssamlever. Jeg har ved hjælp af en af de andre bestmedl. fået stablet et bestyrelsesmøde (der har også været en skriftlig henvendelse fra en anden andelshaver om uregelmæssigheder i forbindelse med salget som blev ignoreret af formanden) på benene om en undersøgelse – men formanden præsenterede en erklæring fra køber (han selv havde ringet (velvidende at jeg ønskede at påtale netop bopælspligten) og udbedt sig – samme dag) om at han agter at overholde bopælspligten. Og den håbede eksterne undersøgelse jeg fiskede efter blev af det tredie udeforstående medlem decimeret til 4 spørgsmål til en advokat (hvis vi ellers kunne blive enige om én – men jeg kunne da komme med et forslag) og så blev der iøvrigt hævdet at der er præcedens for købsaftaler med kun to underskrifter.

Ekssamleveren har flere gange været oppe og “hyggesnakke” og fortalt det er “hendes” lejlighed og “hendes” håndværkere så jeg er ikke i tvivl om at der eksisterer en “aftale” – hvor hun har været med fra starten – hvor begge parter ønsker lejligheden så dyr som mulig (det er købers egne 2 østeuropæere der 7 dage om ugen er i gang under os) da det kun er deres fælles hus de ejer sammen – alt andet har manden særeje på. Kan dette opfattes som spekulation? Ser jeg spøgelser? Eller er jeg havnet i bestyrelsen fra helvede?

Vores svar fra
Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.