Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Bopælspligt: Gør jeg noget forkert?

Jeg har en lejlighed som jeg er rigtig glad for, men af private grunde er det for tiden nemmest for mig at opholde mig mest i min kærestes lejlighed. Nu er der så èn/flere om har påpeget at jeg ikke opholde mig i min lejlighed! Jeg varetager alle mine pligter med hensyn til rengøring/trappevask/vinduevask, tømmer jævnlig min postkase og deltager altid i generalforsamlingen og betaler ALLE mine regninger til tiden – Jeg modtager ingen ydelser/støtte fra kommunen, ej heller min kæreste, så vi snyder ingen. Jeg udlejer heller ikke min lejlighed, og andre opholder sig ikke i min lejlighed når jeg ikke er til stede. Gør jeg noget ulovligt ved ikke at bo i min lejlighed HVER dag?

Vores svar fra

Der er flere dimensioner af begrebet bopæl:

Jeg går ud fra, at det er medlemmer i andelsboligforeningen, der påpeger spørgsmålet. Dermed hentyder de formentlig til vedtægterne. Det står formentlig i vedtægterne, at andelslejligheden skal benyttes til beboelse. Da du tilsyneladende opfylder alle dine pligter, kan man spørge, hvad problemet er. Hvis de pågældende ikke er medlemmer af andelsboligforeningens bestyrelse, vil jeg foreslå, at du tager en snak med formanden for at finde ud af, om der er et problem.

Hvor der er regler, er der normalt også personer, som går meget op i regler – og særligt om de ikke overholdes. Det bruges der megen tid på, og i den sammenhæng er det rart for dig at vide, hvor seriøst problemet skal tages.

Der kan også tænkes på boliglovgivningen, hvor der findes regler om, at beboelseslejligheder skal bebos. Det er op til kommunen at sikre, at disse regler overholdes. Heller ikke her skal der ret meget til for at opfylde reglerne, og jeg mener ud fra din beskrivelse, at du er på den rigtige side.

Hvis formanden mener, at der er et problem, må du prøve at granske lidt i motiverne. Er det almindelig gåen op i reglerne, eller er der en reel interesse? Det kan f.eks. være, at andelsboligerne fordeles efter en venteliste, og at en på listen er interesseret i din andelsbolig?

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.