Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Boligafgiften

Spørgsmål: Jeg skriver på vegne af Andelsboligforeningen i Hundested. Vort spørgsmål går på, om en boligafgiftsfor- højelse kan gøres med en fælles stigning på 2% pr. bolig. I vedtægterne står der, at budgetterede driftsudgifter fordeles i forhold til boligens størrelse, afdrag på kreditforeningslån fordeles i forhold til andelens størrelse og udgifter som kan henføres til fælleshus og fællesarealer samt renovation fordeles med lige stort beløb til hver andelshaver. Da boligafgiftsforhøjelse de senere år, er sket med samme sats, uanset boligens og andelens størrelse, er der sket en skævdeling på udviklingen af boligafgiften. Kan andelshaveren på generalforsamlingen modsætte sig, at boligafgiften bliver rettet op på en gang for næste perioden? Jeg håber på, at høre fra jer snarest.

Vores svar fra

Det fremgår af din forespørgsel, at du repræsenterer en andelsboligforening i Hundested. Jeg må opfatte det således, at du stiller en forespørgsel i forbindelse med revisionsfirmaets professionelle udøvelse af sit hverv, hvilket ikke er formålet med Andelsportal.dk’s “brevkasse”.
 
DATEA A/S fremkommer naturligvis gerne med bedømmelser og udtalelser i konkrete sager efter nærmere aftale. I den konkrete sag vil det kræve en gennemgang af foreningens vedtægter samt referater fra de seneste generalforsamlinger, hvor de pågældende forhøjelser er vedtaget.
 
Med venlig hilsen
 
Tom Petersen
Administrationschef
 
DATEA A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.