Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Boligafgift af ny tagterrasse

Vi har for nylig købt loftsrummene over vores lejlighed i forbindelse med en tagudskiftning og har i den forbindelse fået godkendelse til en tagterrasse. Vi har købt arealet til fuld andelspris med foreningen som bygherre og tagterrassen som en forbedring der er betalt udover andelsprisen, dog med nedslag for mindre tagdækning. Godkendelse af terrassen kom efter generalforsamlingen, hvor salget blev vedtaget. Tvivlspørgsmålet går på, om vi også skal betale bolig- og varmeafgift af terrasse-arealet eller kun af det beboelige areal?

Vores svar fra

Ændring af fordelingstallet kræver generalforsamlingsbeslutning.

Beslutningen om at sælge loftsrummene til jer er af en sådan karakter, at den burde være kombineret med generalforsamlingens samtidige beslutning om ændring af fordelingstallene, således at I fremover betaler en større forholdsmæssig andel.

Normalt gradueres boligafgiften for tagarealer, der tillægges øverstliggende lejligheder således, at der betales, hvad der svarer til 1/3 –  ½ af den almindelige boligafgift for arealet i tagetagen.
Med venlig hilsen
ADVODAN
Erik Matthiesen
advokat (L)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.