Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Er der en bagatelgrænse i forbindelse med fejl og mangler?

Jeg har netop solgt en andelslejlighed, og i den forbindelse er køber kommet tilbage med en liste med fejl og mangler. Aller er meget små ting, som f.eks. vandlås der skal skiftes, fordi den drypper, en pære i ovnen osv.. Samlet løber udbedringen op i ca. 3-4.000 kroner, og ingen af enkeltsagerne overstiger 1.000,-. Jeg ved at der ved køb af ejerlejlighed findes en bagatel grænse på ca. 6-7.000,- og vil høre om dette også gør sig gældende for andelsboliger, og vi på den baggrund kan afvise købers krav?

— Steffen

Vores svar fra

Hej

Der findes ikke en bagatelgrænse for mangler ifm. med overtagelse af en andelslejlighed.

Dette skal ses i lyset af den måde en andelsbolig værdiansættes på med en maksimalpris, der er sammensat på baggrund af andelskronen samt værdien af foretagne forbedringer (og evt. mangler).

Der findes i modsat fald heller ikke en bagatelgrænse, når det gælder forbedringer i andelsboligen.

Endelig skal det nævnes, at såfremt køber ikke har betalt noget for ovnen, så bør han/hun selv stå for betaling af udgiften til en ny pære.

Men det er vores overbevisning at domstolene vil have en bagatelgrænse i størrelsesorden kr. 5.000 før en sag kan blive til noget, så under denne grænse vil det formodentlig være spild af energi at gå efter.

Venlig hilsen
Peter

Peter Ryaa
Om forfatteren Peter Ryaa er ejendomsmægler/DiplomValuar og indehaver af erhvervsmæglervirksomheden VALUAREN. Peter Ryaa har været i ejendomsbranchen siden år 2000 og beskæftiget sig med salg og vurdering af investeringsejendomme samt vurdering af andelsboligforeninger, herunder vurdering af individuelle forbedringer ved salg af andele. VALUAREN har et samarbejde med ca. 150 andelsboligforeninger.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.