Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Ang. huslejestigning

Jeg sidder i bestyrelsen i vores andelsforening. Jeg vil høre om i kan hjælpe mig med en ting. For et år siden gennemgik vi en omfattende byfornyelse i vores andelsforening hvor hver lejlighed fik nyt badeværelse og køkken. Hver lejlighed fik derfor lavet for cirka samme beløb. Jeg vil derfor høre hvordan man beregner huslejestigningen i sådan et tilfælde. Deler man udgifterne per kvadratmeter – dvs. jo større lejlighed desto større stigning? Eller deler man udgifterne i forhold til antal lejemål – dvs. hver lejlighed for samme stigning? Umiddelbart virker det mest fair hvis man deler udgifterne per lejlighed, da hver lejlighed har fået det samme lavet. Jeg håber i kan hjælpe mig hurtigst muligt da jeg ved at det er et punkt der vil komme op på næste generalforsamling.

Vores svar fra

Såfremt det er hele ejendommen, som er blevet byfornyet, så er det klare udgangspunkt, at omkostningen fordeles efter andelskronen, altså efter den enkelte andels værdi. Der kan fremgå noget andet af vedtægterne, som så formentlig må følges.

ADVODAN Slagelse

Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.