Når andelsværdien ikke sættes til maksimalprisen

I min forening vælger man at beholde godt 5 millioner kroner som økonomisk buffer, hvilke derfor ikke indgår i fastsættelsen af andelsværdien. Mit spørgsmål går på, såfremt jeg vil sælge min bolig, får jeg ikke noget ud af denne økonomiske buffer (godt 200.000 per lejlighed) eller er der en måde at få indregnet dette for den enkelte andelshaver i maksprisen?

Vores svar fra den 4. marts 2019

Hej,

En andelsboligforeningen kan på generalforsamlingen vælge at fastsætte en lavere andelskrone end den maksimalt lovlige pris, man kan regne sig frem til i henhold til andelsboligforeningsloven.

Hvis I har en buffer mellem det, andelene handles til, og foreningens egenkapital, er dette ikke noget, som kan medtages i salgsprisen på nogen som helst måde. Med andre ord får du for at bruge din term “ikke noget ud af denne økonomiske buffer” ved salg.

Med venlig hilsen

Nicholas Wantzin – [email protected]

Om forfatteren: Nicholas Wantzin er advokat og indehaver af Wantzin Ejendomsadvokater, som er eksperter inden for andelsboligret og administration af andelsboligforeninger. Til dagligt hjælper Nicholas foreningerne med administration, generalforsamlinger, vedtægter, kontrakter, byggesager, boligretssager mm. Nicholas er desuden bestyrelsesformand for Foreningen af Advokater med Ejendomsadministration (FAE) og underviser for såvel ABF og Danske Advokater.

Har du også et spørgsmål til brevkassen?