Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Sort arbejde blomstrer i boligen

Boligen er et vigtigt omdrejningspunkt for sort arbejde. Værdien af den danske sorte økonomi ville være 51 mia. kr., hvis den var hvid. Men så ville blot en tredjedel af arbejdet blive udført, viser undersøgelser.

Danskernes boliger er et af de vigtigste arnesteder for Danmarks sorte økonomi. Det fastslår Claus Larsen, en af de forskere ved Rockwoolfondens Forskningsenhed, som har specialiseret sig i at analysere det sorte arbejde.

Ifølge den seneste undersøgelse fra Rockwoolfonden får danskerne udført sort arbejde for ialt 24 mia. kr. om året. I den hvide økonomi ville det svare til 51 mia. kr.

Halvdelen af det sorte arbejde finder ifølge Rockwoolfonden sted inden for bygge- og anlæg.

»Større byggerier og anlægsarbejder er meget vanskelige at udføre som sort arbejde. Det er til gengæld ikke tilfældet, når der drejer sig om mindre opgaver som eksempelvis ombygning eller renovering af en bolig. Her er der meget lettere spil for både købere og udbydere af det sorte arbejde. Derfor kan vi sige med ret stor sikkerhed, at det er boligejerne, der får udført den absolutte størstedel af det sorte arbejde inden for bygge- og anlægssektoren,« siger Claus Larsen.

Kilde: Berlingske Tidende