Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Sagen om Ringertoften

I DR Kontants udsendelse tirsdag den 15. september tog programmets journalister godt fat i andelsboligmarkedet med udgangspunkt i en påstand om, at der fandt snyd sted i forbindelse med stiftelsen af andelsboligforeningen Ringertoften.

UPDATE: Den udsendelse der henvises til i artiklen, har landsretten netop afgjort er injurierende. Du kan læse domsresuméet her

Tirsdag den 15. september sendte DR Kontant en udsendelse, som handlede om andelsboligmarkedet. Valuarfirmaet Ejval og Boligadministratorerne blev hængt ud for at have forført lejere til at stifte andelsboligforeninger.

– Måske har Gunnar Brandt magiske evner. I hvert fald kan han se 70 millioner kroner, hvor ingen andre kan, lød det blandt andet fra studievært på DR Kontant, Kåre Quist, som kommentar til, at Gunnar Brandt havde vurderet Ringertoften 70 millioner kroner over det beløb, som den forinden var blevet handlet til.

To kontrabreve fra de udhængteDR Kontant kunne derefter påvise, at det var sket i op mod 20 andre tilfælde, men på andelsboligmarkedet er det ikke usædvanligt, at vurderinger foregår på den måde.

– Jeg er blevet oplyst, at den procedure, der er anvendt i forbindelse med stiftelsen af andelsboligforeningen Ringertoften, og som kritiseres i programmet, i en årrække har været fulgt af såvel mine klienter som af den langt overvejende del af de øvrige aktører på markedet, udtaler Boligadministratorernes advokat i et krav om genmæle, som de sendte ud få dage efter DR Kontants udsendelse.

Også valuar Gunnar Brandt udsendte gennem sin advokat en skrivelse, som tog afstand fra DR Kontants dækning af sagen, og i begge skrivelserne trues der med retssager mod DR. Sagen er derfor langt fra afsluttet, men det er den heller ikke fra DR Kontants side.

Fortsætter med emnet- Vi har efter programmet fået masser af henvendelser, så vores historie er blevet bekræftet. Derfor fortsætter vi selvfølgelig på sagen, da der nu er endnu flere spor at følge, siger Lisbeth Kølster, der er redaktionsleder på DR Kontant, til Andelsbolig Nyt.

Der er dog ikke kommet mere om andelsboligmarkedet fra DR Kontants side siden programmet den 15. september, men i den seneste udsendelse af DR Kontant måtte studievært Kåre Quist til gengæld beklage, at de havde påstået, at Boligadministratorerne tjente cirka syv millioner kroner på stiftelsen af andelsboligforeningen Ringertoften. Det korrekte beløb for boligadministratorerne og rådgiver Torben Rasmussen tilsammen er 684.750 kroner eksklusiv moms.