Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

S-R regering bliver dyr for andelshavere

Socialdemokratiet støtter et forslag fra boligordfører hos Det Radikale Venstre, Charlotte Fischer, om at kulegrave skatteforholdene for andelsboliger. Det pludselige indfald fra de radikale kommer efter en rapport fra OECD og beregninger fra Realkredit Danmark. De indikerer, at statskassen mister 2 mia. kr. i skatteindtægter, fordi andelshavere ikke betaler ejendomsværdiskat.

Ikke nok med at de radikale og socialdemokrater vil se på en eventuel ejendomsværdiskat, så mener den radikale ordfører også, at der er et enormt skattehul i rentefradragsretten. For foreningerne kunne konvertere deres realkreditlån om til banklån, hvorved den enkelte andelshaver får rentefradraget. Dette skrækscenario fra Charlotte Fischer side kræver dog, at bankerne vil ind og finansierer 100 % af andelen, hvilket næppe er tilfældet.

Skat på kr. 11.000 pr. andelshaver

Hvis S-R får magt, som de har agt, kommer det mindst til at koste hver enkelte andelshaver kr. 11.000 om året. Det viser en simpel beregning ud fra Realkredit Danmarks tal og det er kun hvis S-R nøjes med at indføre ejendomsværdiskat på andelsboliger. Andelsportal.dk har forgæves forsøgt at få en udtalelse fra Charlotte Fischer og socialdemokratiets boligordfører Bjarne Laustsen. Det ville især være spændende og høre sidstnævnte, hvordan en beskatning af andelshaverne vil hænge sammen med det fortsatte skattestop socialdemokratiets formand har bebudet ved et eventuelt regeringsskifte. Andelsportal.dk vil forsøge at få en forklaring fra Helle Thorning-Schmidt.

Andelsportal.dk mod skattetiltag Andelsportal.dk mener ikke der er behov for et skatteindgreb og udtalte bl.a. følgende til Børsen; Ejendomsværdiskat vil have en direkte og negativ konsekvens på husleje, og dermed gøre det endnu sværere for lavindkomstgrupper at blive andelshaver. Selvom mange andelshavere er blevet forgyldt ved de sidste høje offentlige værdistigninger, så er der jo tale om papirpenge for den enkelte andels¬haver, som ikke flytter. Derfor kan mange andelshavere være nødt til at optage lån for at betale S-R nye skatter og det er ikke rimeligt. I yderste konsekvens kan det betyde, at nogle beboere bliver nødt til at fraflytte deres bolig.