Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Forældrekøb gælder også andelslejligheder

Det er ikke kun ejerlejligheder, som kan erhverves af forældre og lejes ud til børnene. Det kan også gælde andelslejligheder, hvis forældrene vælger, at låne pengene til barnet direkte eller ved eksempelvis, at tage et tillægslån i egen bolig.

Det er ikke kun ejerlejligheder, som kan erhverves af forældre og lejes ud til børnene. Det kan også gælde andelslejligheder, hvis forældrene vælger, at låne pengene til barnet direkte eller ved eksempelvis, at tage et tillægslån i egen bolig. Herved kan forældrene låne pengene videre til barnet, som et anfordringslån – uden renter og afdrag. Er de i rigtigt gavehumør kan gælden afbetales ved hjælp af det årlige skattefrie gavebeløb på kr. 56.800 pr. forælder, så barnet afdrager op til kr. 113.600 pr. år. Herved giver forældrene barnet et arveforskud, som ikke bliver brugt på caféer og udlandsrejser, men på en boliginvestering. Andelsportal.dk har talt finansieringsmodellen igennem med advokat Torben Thomasen fra Advodan og han siger god for den; “Forældrekøb har hidtidigt været koncentreret omkring ejerboligmarkedet, men modellen kan sagtens overføres til andelsboligmarkedet. Og der er flere finansieringsløsninger, som kan tilpasses den enkelte families økonomi”

Udlej din andelsbolig

På grund af de højere priser på andelslejligheder har nogle andelsboligforeninger valgt at åbne op for udlejning, så andelshaveren ikke bliver nødt til at sælge lejligheden under markedspris, men kan udleje den til markedet vender. “Det kan dog kun lade sig gøre, hvis foreningen ændrer vedtægterne omkring frem- og udlejning” fortæller Torben Thomasen fra Advodan og fortsætter; “Men for at undgå at foreningen bliver overtaget af “fremmede” lejere kunne generalforsamlingen evt. vælge, kun at lade ejerne leje ud til eksempelvis børn i lige linje.” Heri er Andelsportal.dk enig, da faren er, at foreningen hurtigt ville tømmes for “rigtige” andelshavere og dermed er der en risiko for at ejendommen bliver misligholdt fordi ånden og fællesskabet forsvinder.