Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

En moderne og ny trappeopgang

Trappeopgangen er et vigtigt fællesareal i en forening, da beboere og gæster hver dag passerer opgangen. Derfor er det også vigtigt, at opgangen er i god stand, hvad enten det gælder maling og gulve eller et moderne dørtelefonanlæg. Få inspiration.

En gennemgående renovering af en trappeopgang er en af de mere overkommelige opgaver i en andelsboligforening, hvad enten det gælder tidshorisonten eller prisen. Og for mange ældre foreninger kan det være relevant at komme i gang med renovering af opgangen – både for- og bagtrappe.

Først og fremmest skal man se på, hvor stort et behov opgangen har for at blive renoveret. Skal der lægges nyt gulv? Skal der nyt filt på væggene? Og hvor meget af opgangen skal males? Når disse spørgsmål er besvaret, kan din forening komme videre med projektet.

En gennemgribende renovering

Er der tale om en større renovering, skal der først og fremmest males. Inden da er det en god idé at putte nyt filt på væggene, hvorefter alle vægge og lofter bliver malet. I samme omgang vælger mange foreninger at få malet dørene til opgangens lejligheder. Det er klogt at få malet med højglans, da det er nemt at vaske af, og samtidig bruger man typisk i dag miljøvenlig maling. En sådan omgang maling holder typisk i 15 år.

Med hensyn til gulvet, er det en god idé at lægge linoleumsgulv i mørke nuancer, så det ikke så nemt bliver beskidt. Man kan dog også vælge at få slebet det gamle trægulv, men det er knap så praktisk.

En samlet pris på en gennemgående renovering af opgangen med maling, nyt gulv, slibning af gelænder koster omkring 130.000 kroner i en 4-5-etagers opgang. Kan blive omkring 30.000 kroner dyrere, hvis der skal nyt filt på væggene.

Moderne dørtelefoner

Alle etageopgange i dag har typisk dørtelefoner, hvilket er en sikkerhed for beboerne. Og der kan være god fornuft i at skifte de ældre anlæg fra 1950’erne ud med nye, moderne anlæg. Markedet for dørtelefoner har været i en rivende udvikling de seneste år, og har især haft fokus på sikkerheden.

Sikkerheden består i at døren til opgangen holdes lukket, så ubudne gæster ikke kan komme ind i ejendommen. Dette kan installeringen af et dørtelefonanlæg forhindre. Således slipper foreningens beboere også for at bevæge sig ned fra øverste sal for at lukke gæster ind i opgangen.

Et traditionelt dørtelefonanlæg kører over telefonnettet. Det kan blandt andet fås med display og scroll-funktion. Prisen på et dørtelefonanlæg svinger, men typisk ligger prisen på omkring 2.000 kroner pr. lejlighed.

Ca.-priser i en 4-etagers opgang:

– Maling uden filt: 55.000 kroner
– Maling med filt: 88.000 kroner
– Linoleumsgulv: 55.000 kroner
– Døre: 1.250 kroner pr. stk.
– Malet loft: 15.000 kroner
– Lakeret gelænder: 2.000 kroner
– Dørtelefoner: 2-3.000 kroner pr. lejlighed

Få uforpligtende tilbud til bestyrelsesmødet eller generalforsamlingen

Skal jeres forening have renoveret trappeopgangen, kan I gratis indsende jeres opgave via Andelsportal.dk, hvorefter I modtager tre uforpligtende tilbud.


Få 3 gratis tilbud på renovering af trappeopgangen