Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Ekspert: Udelukket med boligskatter i regeringsgrundlaget

Under de igangværende regeringsforhandlinger kæmper De Radikale og Enhedslisten for at øge boligskatterne på ejer- og andelsboligmarkedet. Men ifølge politisk kommentator og økonom Peter Mogensen vil S og SF lave et gigantisk løftebrud, hvis boligskatterne bliver en del af regeringsgrundlaget. Venstre er nervøse på boligejernes vegne.

Boligskatterne har altid været et ømtåleligt emne at begynde at pille ved, fordi det berører mange vælgere. Alligevel gik De Radikale og Enhedslisten til valg på at hæve boligskatterne på ejer- og andelsboligmarkedet. En politik, som de to partier formentlig kæmper for i disse dage, hvor forhandlingerne om et nyt regeringsgrundlag finder sted.

I sidste uge slog Frank Aaen fra Enhedslisten det fast over for Andelsportal.dk, at partiet ønsker at beskatte andelshavere og boligejere, hvis man som sælger opnår en økonomisk gevinst ved et salg. Men som bekendt er Socialdemokraterne og SF imod at hæve boligskatterne, og de to kommende regeringspartier vil komme igennem med deres politik på dette område, selv om De Radikale står stærkt i forhandlingerne, lyder det fra en ekspert.

Hjerteblod for S-SF
– S og SF kan simpelthen ikke holde til at hæve boligskatterne, fordi det er hjerteblod for dem. Hvis det skete, ville det være et kæmpe løftebrud i den røde blok, så derfor kommer det ikke til at ske. De Radikale og Enhedslisten er klar til at sluge den kamel. De ved nemlig også godt, at når vi har den økonomiske konjunktur, som vi har nu, vil yderligere boligskatter bremse boligmarkedet, siger politisk kommentator og økonom Peter Mogensen til Andelsportal.dk.

Peter Mogensen, der desuden er direktør i den nystiftede politiske tænketank Kraka, påpeger, at det godt kan tænkes, at der indføres en såkaldt hensigtserklæring i det kommende regeringsgrundlag, hvor der kommer til at stå, at man vil ændre noget inden for boligmarkedet på sigt, men at boligejerne er fredet i den næste regeringsperiode.

Angreb fra blå blok
Andelsportal.dk har været i kontakt med Socialdemokraterne, der nægter at udtale sig om, hvorvidt boligskatterne kommer til at stige, så længe forhandlingerne om en ny regering finder sted.

I den blå blok er man ikke så skråsikker på, at boligskatterne er fredet. Hos Venstre tordner man mod rygterne om eventuelle boligskatter. Politisk ordfører Ellen Trane Nørby mener, at boligejerne ikke kan vide sig sikre med den nye Thorning-regering.

– Vores holdning er, at man ikke skal røre ved boligskatterne, fordi det skaber usikkerhed omkring boligejernes privatøkonomi. Jeg må bare sige, at med så stærke kræfter som De Radikale og Enhedslisten i den røde blok kan boligejerne ikke vide sig sikre, da de to partier sidder på nøglepositioner. Det her siger noget om den nye regerings troværdighed.