Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Andelsportal i Erhvervsbladet

Byggeopgaverne boomer på nettet

Der er stor vækst i markedet for at lokalisere håndværkere og byggerådgivere over nettet. Det forventes, at der vil blive formidlet bygge- og rådgivningsopgaver for mindst 600 mio. kr. i det kommende år.

Danskerne tyr i stadig højere grad til internettet frem for telefonbogen, når de skal lokalisere en håndværker eller rådgivere i forbindelse med en byggeopgave. Markedet er i vækst, hvilket blandt andet ses af, der i løbet af det seneste år er der skudt en håndfuld byggeportaler op på internettet. Alle portaler har det tilfælles, at de giver brugerne mulighed for nemt og gratis at få uforpligtende tilbud på byggeri.

Man lægger simpelthen en beskrivelse af opgaven ind på portalen og efter et stykke tid, typisk maksimalt tre arbejdsdage, får man uforpligtende tilbud på løsning af opgaven fra nogle af de firmaer, der er tilknyttet pågældende portal. Dermed er det nemt at indhente og sammenligne tilbud for bygherren, og byggevirksomhederne får en ekstra salgskanal. Fordelene er således til at få øje på, hvilket forklarer flere byggeportalers umiddelbare succes. I løbet af det seneste år er der formidlet byggeopgaver for mindst 150 mio. kr. via sådanne portaler.

Tjener på gebyr

Andelsportal.dk som drives af AB Gruppen ApS har siden starten i juli 2003 formidlet byggeopgaver for omkring 80 mio. kr. indenfor sit nichemarked, der som navnet antyder, er andelsboligforeninger. Indtjeningsgrundlaget består i årligt gebyr som opkræves af de virksomheder, der vil ind og byde på de opgaver, som lægges ind i portalen. Med omkring 2.500 leverandører tilknyttet har AB Gruppen på dette grundlag skabt en forretning, der løber rundt, men som endnu ikke kaster det store overskud af sig. – Vores virksomhed er stadig i en indkøringsfase, hvor vi løbende investerer i fortsat udvikling af vores organisation og portaler. Derfor tjener vi endnu ikke så meget, men fremtidsudsigterne er til gengæld gode, forklarer direktør Jess Krelskov fra AB Gruppen. Han forventer at der om et år vil være omsat bygge- og rådgivningsopgaver for mindst 300 mio. kr. via Andelsportal.dk.

Tilfredse håndværkere

AB Gruppen melder om tilfredshed med portalerne fra både brugere og de leverandører, der byder på brugernes ordrer. Det synes således ikke at være vanskeligt for tømrer, arkitekter og installatører at vænne sig til at skaffe arbejde på denne måde.

Selvom vi ikke har været med længe, har vi budt på mange opgaver og vundet en del. Det er en god måde for os at få arbejde, siger tømrermester Rune Mortensen fra tømrerfirmaet TN Byg på Frederiksberg, der samarbejder med AB Gruppen.