Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Andelsforening indvier park på taget

Beboerne i andelsboligforeningen Birkegade skal nu kun gå en tur op ad trappen, hvis de vil en tur i parken. 30 meter over jorden har de fået anlagt deres helt egen park på 1.000 m2, som netop er blevet indviet.

Tidligere skulle beboerne i AB Birkegade tage i Fælledparken, hvis de ville nyde den åbne himmel, men via et banebrydende projekt er det nu kun nødvendigt at gå op på 5. sal. Her er taget nemlig blevet flået af for at skabe plads til en 1.000 m2 tagpark. En park med bakker, græs, udekøkken og en stødabsorberende belægning.

Nye perspektiverProjektet tegner nye perspektiver for, hvordan man kan tilføre beboerne i andelsboligforeninger rekreative områder, lys og luft. Konceptet for A/B Birkegade er, at optimere og til fulde udnytte de situationer som stedet tilbyder, og derved tilbyde mulighed for ophold på taget til glæde for alle foreningens beboere.

– Taghaven giver beboerne en ny platform for fællesskabet, hvor man kan mødes udenfor sit eget revir uden at muligheden for at være privat tilsidesættes. Tagprojektet er helt bevidst en forlængelse og nyfortolkning af andelsforeningens grundlæggende væsen, hvor det fælles og private trives hånd i hånd, skriver JDS Arkitekter i en pressemeddelelse.

JDS Arkitekter tror på, at der i fremtidens København kan opstå et helt særligt liv på tværs af byens tage og at boligprojektet i Birkegade er første skridt hen imod en ny måde at bygge på og leve i ens egen by.

Projektet er realiseret af A/B Birkegade 4-6 med Logik og Co. som entreprenør, EKJ A/S som rådgivende ingeniører og JDS Architects som arkitekt.