Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt

Få uforpligtende tilbud på el-tjek

Flere og flere andelsboligforeninger stiller krav om et el-tjek, når andelsboligen skal sælges. Et el-tjek er en retvisende gennemgang af boligens elinstallationer, så andelshaveren ved, at de er både sikre og lovlige. Få tre uforpligtende tilbud på el-tjek i andelsboligen her.

  • Nemt – Indsend opgaven online
  • Hurtigt – Bliv kontaktet inden 3 dage
  • Autoriserede elektrikere i hele landet
Se hvor enkelt det er
El tjek

El-tjek er vejen til sikre elinstallationer

Elinstallationer i en andelsbolig bør – ligesom andre bygningsdele – efterses løbende. Vil du finde ud af om de gamle elinstallationer synger på sidste vers eller om sikringerne har den rette værdi i forhold til kablerne? Så er et el-tjek den rette løsning. Med et el-tjek gennemgår en autoriseret elektriker andelsboligens elinstallationer grundigt, så andelshaveren ved, at de er sikre og lovlige. De mange fordele ved et el-tjek er også grunden til, at flere andelsboligforeninger gør det til en fast del af salgsprocessen at få udarbejde et el-tjek. På den måde er der ingen ubehagelige overraskelser for hverken sælger eller køber, når andelsboligen overdrages.

Er et el-tjek lovpligtigt ved salg?

Det er ikke lovpligtigt, som med ejerboliger, at have en elinstallationsrapport på hånden ved salg af en andelsbolig. Andelsboligforeningen kan dog godt stille krav om et el-tjek i vedtægterne i forbindelse med salg. Er dette tilfældet skal du ud og have fat i en autoriseret elektriker til at udarbejde en gyldig elinstallationsrapport.

Stiller andelsboligforeningen ikke krav om et el-tjek er der stadig mange fordele ved at få udført et el-tjek inden overdragelse af en andelsbolig. På den måde dokumenteres elinstallationernes stand og hvilke eventuelle fejl og mangler, der bør udbedres.

Hvad viser et el-tjek?

Skal du have et el-tjek får du besøg af en autoriseret elektriker. Elektrikeren gennemgår andelsboligens elinstallationer, så du med ro i sindet ved, at alt er som det skal være – eller hvad der trænger til en kærlig hånd.

Med et el-tjek gennemgår fagmanden:

  • El-tavlen
  • Fejlstrømsafbryderen
  • Andelsboligens elinstallationer
  • Stikkontakter
  • Afbrydere
  • Lampeudtag

Elektrikeren tager stikprøver af afbrydere, lampeudtag, stikkontakter og andre relevante installationer for at sikre, at de fungerer optimalt og at gamle kabler er fjernet. Ligeledes tjekkes det, at sikringerne kan holde til kablernes styrke og værdi – og at relæet slår fra, når det burde.

Heldigvis har den autoriserede elektriker styr på al teknikken bag el-tjekket, så du får en grundig rapport med indblik i andelsboligens elinstallationer. Hos Andelsportal.dk samarbejder vi med autoriserede elektrikere, der er specialister i el-tjek i andelsboliger. Gennem vores uforpligtende service kan du indhente tre tilbud på el-tjek i andelsboligen.

Hvornår er en elinstallation farlig?

Med et el-tjek gennemgår elektrikeren elinstallationerne med henblik på, at de er sikre og udført lovligt. Elektrikeren vurderer også, hvor farlig den ulovlige fejl i elinstallationerne er. Er en elinstallation farlig betyder det, at den kan resultere i stød eller i værste tilfælde brænd, hvilket understreger vigtigheden med et el-tjek. En farlig elinstallation er nødvendigvis ikke dyr eller besværlig at udbedre. Elektrikeren er fagmanden og du kan derfor altid søge rådgivning om installationerne hos vedkommende.

Dét viser elinstallationsrapporten

Efter det grundige el-tjek udarbejder elektrikeren en såkaldt elinstallationsrapport. Elinstallationsrapporten beskriver eventuelle ulovlige forhold og funktionsfejl ved elinstallationerne. Elinstallationsrapporten udarbejdes ud fra en skabelon lavet af Sikkerhedsstyrelsen, som er enkel at aflæse og forstå.

I elinstallationsrapporten kan du se, hvad elektrikeren har gennemgået og de fejlfindinger, der eventuelt er. Du kan også læse nødvendig viden om rapportens udarbejdelse og gyldighedsperioden.

Hvor længe er et el-tjek gyldigt?

Et el-tjek er gyldigt i 12 måneder. Med et el-tjek på hånden kan du derfor roligt læne dig tilbage med viden om, at elinstallationerne er udført korrekt eller hvilke, der eventuelt bør udbedres.

Hvem skal udbedre eventuelle fejl?

Et el-tjek kan sagtens vise, at der intet er galt med andelsboligens elinstallationer og at intet skal udbedres. Viser det sig, at der er nogle elinstallationer som skal forbedres skal du igen kigge i andelsboligforeningens vedtægter i forhold til, hvem der har ansvaret for at udbedre elinstallationerne ved et salg. I de fleste tilfælde vil ikke-lovlige elinstallationer blive set som en fejl eller mangel, som vil trækkes fra salgsprisen, hvis sælger af andelsboligen ikke udbedrer dem. Nogle elinstallationer kan dog også kræves udbedret af både sælger og køber.

En autoriseret elektriker kan hjælpe med at udarbejde elinstallationerne. Hos Andelsportal.dk har vi tilknyttet et netværk af lokale og autoriserede elektrikere, der kan udføre din elopgave. Du skal blot indsende din forespørgsel via vores opgaveformular. Det er ganske uforpligtende.

Hvad koster et el-tjek?

Skal dine elinstallationer have et sikkerhedstjek, så anbefaler vi, at du indhenter tre tilbud på opgaven. På den måde får du et kyndigt sammenligningsgrundlag fra tre autoriserede elektrikere. Et el-tjek koster typisk mellem 1.000-5.000 kroner alt efter andelsboligens størrelse og omfanget. Et el-tjek er altså en god investering, da du både som sælger og køber af en andelsbolig undgår ubehagelige overraskelser med boligens el.


Se hvor let det er at få 3 tilbud på el-tjekket

indsend opgave

Indsend din opgave

Beskriv kort den opgave, du ønsker at få udført

Opgave behandling

Opgaven behandles

Vores serviceafdeling kontakter dig telefonisk

Tilbud modtagelse

Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

Vælg leverandør

Du vælger håndværker

Vælg frit mellem de tre tilbud, og opgaven udføres

Det siger andre andelsboligforeninger

AB Paludan Müllers Vej 5-7

Det gik let og smertefrit. Vi sendte en ret specificeret forespørgsel ud på, hvad vi søgte hos en valuar og fik leveret nogle tilbud indenfor dette.”

Andelsforeningen Dronningensgade 15

Det har været fint, der var respons og vi fik 3 tilbud på dørtelefoner. Oplevelsen var at det fungerede. Vi fik de tilbud vi havde bedt om.

AB Nørrebrogade 66-70

“Jeg var meget positivt overrasket over, at der var en person, der ringede og uddybede opgaven. Det er jo en gratis service. Det gav os mulighed for, at få overblik over prisniveauet på opgaven.”

Slip for besværet med selv at finde dygtige energikonsulenter