Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Vurderingsrapport

Min datter har købt en lejlighed i ovenstående andelsboligforening Der er for forbedringer udarbejdet en vurderingsrapport som der står i deres vedtægter men denne indeholder ikke en specificeret og begrundet prisberegning men kun et slutbeløb på 180,000 kr. Det eneste der er ud specificeret er det der mangler at blive lavet. Et beløb på 15,000 kr. Har man som køber mulighed for at gøre indsigelse på denne? I første omgang blev der givet en mundtlig pris for forbedringer på 100,000 – 150,000 kr. Min datter synes det var mærkeligt at prisen blev noget højere men fik af vide at det var fordi det var momsregistrerede forbedringer. Og så er der bliver udstedt en faktura fra sælgers eget firma på alle forbedringerne. Jeg synes det hele er lidt mærkeligt især når sælger har sagt at han er gode venner med vurderingsmanden.

Vores svar fra

Det lyder lidt underligt! Hvis foreningen benytter standardvedtægten (hvilket du bør kontrollere), vil det skulle fremgå af vurderingen, hvilke forbedringer, der er tale om, herunder hvorledes forbedringerne eventuelt måtte være afskrevet.

Som køber har man mulighed for at gøres indsigelse. I den forbindelse fremgår det af standardvedtægten, at foreningen kan tilbageholde et beløb til sikkerhed, indtil der er indgået forlig eller afsagt en dom mellem køber og sælger.

Jeg vil derfor foreslå, at du skriftligt gør indsigelse og herefter bliver enig med sælger om, at få en uvildig skønsmand fra ABF til at foretage og udarbejde en fornyet vurderingsrapport og at I bliver enige om, at rette jer efter indholdet af denne.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.