Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Vurderingsrapport – afskrivninger

Jeg har pr.1/1 2008 købt en ny andelslejlighed og jeg forstår ikke den vurderingsrapport, som jeg har modtaget. Bla. lejlighedens køkken er moderniseret i 2001 og etableringsomkostningerne skønnes til 36.000kr. Så fratrækker man skønnet brugsværdi af det oprindelige køkken 6000kr. Derefter afskrivning 10% i 6 år. Er det ikke at nedskrive køkkenet 2 gange? Skønnet brugsværdi? Hvad menes der med det? Det samme gør sig gældende i baderum. I vurderingsrapporten fremgår det ikke, om der er forevist kvitteringer på de forbedringer, der skal betales for. Skal det ikke fremgå? Ligeledes er karm på hoved og bagdør i stykker, som om dørene har været sparket ind. Dette fremgår heller ikke i vurderingsrapporten. Hvem skal udbedre dette? Da jeg nu skal have vurderet min egen lejlighed, som er i samme andelsboligforening, vil jeg være meget ked af, at skulle bruge det samme firma, som er bestemt af bestyrelsen/administrationen. Kan jeg bede om, at de udpeger en anden uvildig vurderingsmand? Der er så mange fejl og mangler, som ikke er nævnt i rapporten. Et sidste spørgsmål. Jeg har lavet helt nyt køkken og nyt badeværelse. Skal det ikke afskrives over 20 år? Vi har almindelige standard vedtægter.

Vores svar fra

Du skal straks gøre indsigelse skriftligt overfor andelsboligforeningen og overfor vurderingsmanden over de mangler der er i rapporten.
Foreningen bruger tilsyneladende ABF systemet med afskrivning på forbedringer over det enkelte aktivs levetid.
Når der sker fradrag for skønnet brugsværdi for det gamle køkken er det fordi der som udgangspunkt er et køkken i lejligheden og det er alen forbedringer  i forhold hertil der kan udløse en merværdibetaling. Altså ikke dobbelt nedskrivning, men alene nedskrivning på differencebeløbet.
Om du kan forlange en anden vurderingsmand afhænger af reglerne i foreningen. Spørg dig for der.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.