Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Mangelfuld vurdering og røgskader

Hej andelsportalen

Jeg er interesseret i at få opklaret, hvilket ansvar der ligge hos en vurderingsmand og om de kan drages til ansvar i forbindelse med mangelfulde vurderingsrapporter?

I vores tilfælde drejer det sig om en lejlighed der helt tydeligt var røgskadet da vi overtog den, men ikke blev set som en mangel. Vi har udbedret lejligheden og i forbindelse med en ny vurdering hos en anden vurderingsmand, fået at vide at den tidlige rapport var 50.000 kr. for dyr, og at penge skulle have været tilbageholdt til udbedringer af netop røgskader.

Kan den tidligere vurderingsmand på nogen måde drages til ansvar her? Det virker som om han overså indlysende ting.

Mvh
Jeppe

Vores svar fra

Hej Jeppe,

Hvis boligen er røgskadet efter en brand er der tale om en forsikringssag, der som udgangspunkt er den individuelle vurderingsrapport uvedkommende. Men her vil vurderingsmanden ofte gøre en bemærkning i vurderingsrapporten.

Er der i stedet tale om spor efter tobaksrøg beror det på et skøn fra vurderingsmandens side om der er tale om en mangel i boligen. At der har været røget i en bolig er som udgangspunkt ikke en mangel. Man kan derfor ikke forvente at overtage en helt røgfri bolig, da der er tale om en ”brugt” bolig.

Det er som udgangspunkt sælger, som kan drages til ansvar for en evt. mangel.

Peter Ryaa
Om forfatteren Peter Ryaa er ejendomsmægler/DiplomValuar og indehaver af erhvervsmæglervirksomheden VALUAREN. Peter Ryaa har været i ejendomsbranchen siden år 2000 og beskæftiget sig med salg og vurdering af investeringsejendomme samt vurdering af andelsboligforeninger, herunder vurdering af individuelle forbedringer ved salg af andele. VALUAREN har et samarbejde med ca. 150 andelsboligforeninger.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.