Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vurdering – revurdering – kan man det?

Hej Jeg er sammen med mine 2 søskende ved at ssælge en andelsbolig efter vores afdøde mor. Difko står som administrator. Ved første vurdering (som Difko, bestyrelsen og vi foretog) lød det bl.a. at der ville ske et fratræk for badeværelset på kr. 5.000,- for ufærdigt flisearbejde, udokumenteret montering af membran, hvilket vi accepterede. Så har bestyrelsen efterfølgende tilkaldt håndværkere for en ny vurdering, der nu lyder på et fratræk på kr. 25.000! Uden at kontakte os. Hvorefter Difko sender en revurdering, der erstatter den første. Jeg mener, bordet fanger, at de ikke kan komme med nye vurderinger, så vil det jo ingen ende tage, de kan altid lave det om, hvis de finder noget nyt at række fra salgsprisen. Vi har indsendt en indsigelse mod det, men de siger, at de kan revurdere frit. Hold da op – vi, der er sælgere, står faktisk uden nogle som helst rettigheder? Difko og bestyrelsen afgør selv, om de klager og indsigelser, der bliver sendt til dem, er rimelige… Kan det pas se? Vi vil jo helst have så meget ud af salget som muligt, men det skal selvfølgelig være ret og rimeligt. Vi har spøgefuldt talt om at mure et nyt billigt badeværelse op, og slippe for fratrækket. I historien indgår i øvrigt, at køberen (den er solgt, dog uden der er skrevet under) vil nedrive det nuværende badeværelse, så det vi skal betale for, skal ikke retableres. Hvad gør vi? På forhånd tak Vh. Jan S.
Foreningsnavn: Lille Odinshøj, Ålsgårde
Navn: Jan Steen

Vores svar fra

Kære Jan Steen
Nej det kan ikke passe, men I skal naturligvis overveje omkostningerne ved at få ret i forhold til den nu forlangte merpris på 20.000 kr.I bør straks få en sagkyndig til på jeres vegne at vurdere rimeligheden i den seneste vurdering. Fejlen er at foreningen ikke fra starten valgte en sagkyndig til endeligt at fastsætte omkostningen og således at såvel køber som forening som sælger var bundet af prissætningen.Hvis dette havde været aftalen på forhånd vil I ikke som sælgere være forpligtet af den nye vurdering.
Hvis forholdet er således at Boet efter jeres mor sælger til foreningen, som videresælger til køberen og der blev indgået en endelig aftale under besigtigelsen er foreningen naturligvis forpligtet af denne aftale.I denne situation skal I altså ikke tåle en forhøjet pris .Noget helt andet er  at 5.000 kr i fradrag for de arbejder du nævner, lyder som en meget beskeden udgift. I kunne spørge køberen hvad han har betalt til foreningen.Hvis han har påtaget sig at ombygge mv uden at have modtaget fradrag i prisen skal I som sælgere ikke finde jer i at foreningen tjener på transaktionen.

med venlig hilsen
Henning Petersen
advokat
Advodan Helsingør.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.