Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Vurdering af gulve i andelslejlighed

Jeg har netop solgt min andelslejlighed. Køber har givet indsigelse vedr. gulvenes stand. Der er trægulve i lejlighedens 3 værelser og gang, og det er disse, som køber mener at have nedslag i prisen for. Køber mener, at der kun er én slibning tilbage i gulvene, og at der derfor skal gives nedslag i prisen. Gulvene, det er træplanke, er på ingen måde misligholdt – men de er heller ikke nye. Da jeg i sin tid (for 6 år siden) købte lejligheden, var der gulvtæppe i gangen, mens trægulvene i værelserne var frilagt. Mit spørgsmål er nu, om det er et krav, at der skal være trægulve i lejligheden? Det står ikke defineret nogen steder i vedtægter. Hvis nu trægulvene vurderes til at være slidte – kan jeg så ikke kræve, at nedslaget lige så vel kan være i forhold til at lægge gulvtæpper i hele lejligheden?

Vores svar fra

Vedrørende gulvene skal der som udgangspunkt kun gives nedslag, hvis disse er dårligt vedligeholdt eller hvis der er en praksis herfor i foreningen, hvilket ikke er sædvanligt. Hvor mange afslibninger der er tilbage, er således som udgangspunkt ikke afgørende. Hvis køber bliver nødt til at sætte nye gulve i, vil gulvene sædvanligvis blive betragtet som en forbedring.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.