Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Rohde & Hansen Ejendomsservice ApS

Vurdering af forbedringer

Jeg er ved at købe en andelsbolig, og har netop modtaget vurderingsrapporten for lejligheden, som jeg er blevet ret overrasket over. Jeg har derfor gennemgået rapporten ift. ABF håndbogens vejledninger (som vurderingsmand har sagt han følger), og jeg har fundet en del modstridigheder. Fx er renovering af stuk sat til 100% af anskaffelsespris med 30 års afskrivning, og en udskiftning af stik/afbrydere er sat til 20 års afskrivning. Jeg har ringet til vurderingsmanden, men han var ikke umiddelbart villig til at lave om på noget. Mit spørgsmål er nu, om en vurdering, når den først er lavet, er gældende, eller om vi risikere at en ny vurderingsmand vil underkende den gamle vurderingsrapport, når vi en gang skal sælge lejligheden?. Altså foretager vurderingsmanden en genvurdering af tidligere vurderingsrapporter – ikke blot for at se om vurderingerne stadig er til stede, men også for at se, om vurderingerne i sin tid er fastsat korrekt?

Vores svar fra

En vurderingsmand vil ofte skele til, hvad der er fastsat i tidligere vurderinger, da disse også kan være udtryk for en praksis i foreningen. Hvis de tidligere vurderinger er forkerte, vil en ny vurderingsmand ikke være bundet af dem.

Hvis du derfor ikke kan tilslutte dig vurderingen, bør du undersøge den videre procedure i jeres vedtægter. Sædvanligvis vil det være sådan, at du skriftlig skal meddele bestyrelsen og sælger, at du ikke kan godkende vurderingen og at du derfor vil tage initiativ til udmeldelse af en uvildig voldgiftsmand med henblik på en fornyet vurdering af forbedringerne.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
www.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.