Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vurdering af fejl/mangler/forbedringer af andel ved fraflyttelse

Jeg står og er ved at købe en andel hvor der i vedtægter står følgende.:

” Såfremt lejlighedens vedligeholdelsesstand er udsædvanlig god eller mangelfuld, beregnes pristillæg respektive prisnedslag under hensyn hertil.”

Så vidt jeg er bekendt, kræves der her at der kommer en ikke tilknyttet vurderingsmand og laver en vurderingsrapport af lejligheden inden overtagelse sker.

De evt. fejl/mangler der forefindes, skal enten udbedres af sælger, eller prisen for udbedringerne skal trækkes fra salgsprisen….. Er det korrekt?

Vores svar fra

Det vil med stor sandsynlighed fremgå af vedtægterne, om det er en vurderingsmand eller sælger, der udarbejder en opgørelse over lejlighedens stand m.v. og som skal godkendes af bestyrelsen. Hvis foreningen benytter standardvedtægten – hvilket du bør kontrollere – er det som udgangspunkt sælger, der udfærdiger en opgørelse.

Hvis manglerne ikke er udbedret ved overtagelsen skal værdien heraf som udgangspunkt fratrækkes salgsprisen, hvis ikke andet aftales.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.