Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Vurdering af andelslejlighed?

SPØRGSMÅL:

Jeg er ved at købe en andelsbolig som er et dødsbo, som har været lejelejlighed indtil nu dvs det er pålagt andelsforeningen udbedre mangler eller betale godtgørelse til mig. Men eftersom denne vudering er foretaget af andelforeningens vuderingsmand som jeg ser som “sælgers mand” og jeg ikke ved nok om hvad der skal være i orden, når jeg flytter ind, er mit spørgsmål: Hvor kan jeg finde regler om hvad de skal søge for er iorden og hvad meget skal de betale for at jeg ordner det selv? Skal de betale nok til en håndværker kan gøre det eller er det “gør-det-selv” prisen?
Et eksempel er den ene væg er beklædt med nogle brandfarlige isoleringsplader og der er påskrevet 1500,- til jeg fjerner dem selv, er det ok? Jeg har ingen idé om hvor stort arbejde det vil være eller hvad en håndværker skal have for det.
Kan jeg evt. selv få en vuderingsmand ud?
Hvor får jeg kontakt til en og hvad vil det koste?

Vores svar fra

Det vil være vurderingsmanden, der fastsætter pris for mangler. Normalt

ud fra en skønnet håndværkerpris, hvor du vil kunne vælge, at foreningen udbedrer manglerne eller du få pengene til at få det gjort. Men hvis du får pengene og det viser sig at blive dyrere end beregnet, så kan du ikke efterfølgende afkræve foreningen forskellen. Så hvis du er usikker på dette, vil vi foreslå dig at lade foreningen udbedre manglerne.

En vurderingsmand bestilles jo altid af foreningens bestyrelse uanset om

det er førstegangssalg eller ej og er som udgangspunkt uvildig. Han kan

ikke som køber bare bestille en anden vurderingsmand, da foreningen ikke har pligt til at rette sig efter den. En ny vurderingsmand bestilles normalt kun i det tilfælde, hvor sælger og bestyrelse er uenige eller køber og sælger efterfølgende ikke kan blive enige om mangler. Så hvis du vælger at gøre dette, er det for egen regning og kan kun bruges til at få bekræftet en egen opfattelse.

Men du har selvfølgelig altid ret til at gøre indsigelser indenfor den frist foreningen nu har efter overtagelsen.

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.