Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Vinduer

Hej Andelsportal.dk På sidste generalforsamling (i foråret) var der blevet ytret ønske om at indhente tilbud på udskiftning af vinduer i lejlighederne i andelsboligforeningen.
Der blev stemt for at det gjorde man. Her i december blev vi så indkaldt til ekstraordinær generalforsamling vedr. forslag om vedtagelse af udskiftning af alle vinduer i forbindelse med tilbud. Der blev stemt for forslaget, og som konsekvens heraf betyder det en huslejestigning. Jeg mener imidlertid at man først, som minimum, skulle have stemt om en vedtægtsændring idet der specifik står i vedtægterne at ”det påhviler således andelshaveren at vedligeholde og efter behov udskifte såvel vinduer og vinduesrammer i lejligheden efter nærmere anvisning fra bestyrelsen. Udgiften hertil påføres som en forbedring…..”
Mit spørgsmål til Jer er: Kan man gå ind og overrule en specifik paragraf i vedtægerne – som her med vinduerne, blot der er flertal? Fx har en boboer i ejendommen sidste år fået skiftet 16 ruder. Dette er virkelig ærgerligt især når andelshaveren blot har handlet ud fra de gældende vedtægter. I øvrigt virker det ikke som om der har været en individuel vurdering af vinduernes tilstand i foreningen. Vh. Lise

Vores svar fra

Kære Lise
Jeg er enig.Ændringen af vedtægten kræver kvalificeret majoritet og denne beslutning om at lægge udgiften over på fællesskabet kan formentlig ikke vedtages uden med kvalificeret majoritet.
 
 
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.