Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vilkår efter 7 år til leje

Jeg har nogle spørgsmål på vegne af en person jeg har kontakt med i mit arbejde. 1. Hvis man har boet syv år til leje i en andelsforening, kan man nægtes at købe sin andel, og er man den som har første ret til køb af den lejlighed man bor i? 2. Kan man tvinge personen der bor til leje at flytte, for at sælge lejligheden til en anden? 3. Lejeren skal vel betale hele købesummen, lige som en ekstern købere, ved køb af andelen? Dvs, det er vel ingen forskel på at ha boet til leje i en andelsforening, og at komme ude fra som køber? 

Vores svar fra

 
 
Nej, der er ingen forskel på at købe når man bebor lejligheden i forhold til at komme udefra.’
 
Lejer kan normalt ikke tvinges til at fraflytte, men er beskyttet af lejelovens opsigelsesbestemmelser.
 
Lejer har normalt ikke ret til købe sin lejlighed, men vil ofte få lov til dette, da foreningen oftest vil have flere andelshavere.
 
 
 
 
Med venlig hilsen
 
 
 
Thomas Damsholt, advokat (H)
 
 
 
Rabenhorst & Thorlacius A/S

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.