Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vil fremleje indtægter påvirke min SU

Jeg skal fremleje min andelslejlighed da jeg ikke har kunne få den solgt så hurtigt som jeg havde regnet med. I den forbindelse vil jeg høre om de indtægter jeg får fra huslejen vil påvirke mit SU regnskab og om jeg er beskattet af lejen? Huslejen er udregnet efter hvad mine udgifter i lejligheden er, jeg tjener derfor intet på at udleje min lejlighed. Vil de indtægter jeg evt. skal beskattet af indgå i mit SU regnskab, hvor jeg jo har et maksimum på hvad min indkomst må være. Hvis jeg overstiger dette skal jeg betale min SU tilbage. At skulle betale min SU tilbage ville være katastofalt for min økonomi. Jeg ser frem til at høre fra jer

Vores svar fra

Du skal undersøge, om du må fremleje din andelslejlighed. Måske forlanges en tidsbegrænset lejekontrakt.

Det er formentlig bedst at blive beskattet efter kapitalafkastordningen, og det kræver et kryds på din selvangivelse. Du trækker udgifter herunder boligafgift fra, så du bliver alene beskattet af overskuddet. Om det får sanktioner for din SU afgøres af dine øvrige indtægter.

Selvfølgelig er det træls at skulle betale SU tilbage, men det må da være endnu mere træls at skulle betale boligafgift for en andelslejlighed, der står tom?

Venlig hilsen

Advokat Per Nielsen (H)
Direkte tlf. 96 31 33 60
E-mail: pern@advodan.dk | www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.