Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Videresalg af andel

Kan en far som bliver tilbudt køb af andel foretage købet og derefter sælge videre til sin datter? Behøver han at bo i andelsboligen i en vis tid? Vedtægterne tillader overdragelse til familie i lige op- og nedstigende linje. Spørgsmålet er hvor hurtigt faderen kan sælge til datteren uden at hans køb og videresalg vil være at betragte som ‘proforma’ eller ulovligt på anden vis. Datteren ejer lejligheden nedenunder og har planer om at slå dem sammen (de er tilsammen mindre end 150 m2) så snart som muligt.

Vores svar fra

I en tilsvarende problemstilling har jeg svaret således:

Hvis din bedstemor godkendes som køber er det en forudsætning at hun flytter ind i andelsboligen. Jeg råder dig til at spørge bestyrelsen til råds i sagen.
Er der i foreningsvedtægten ret til at sammenlægge lejligheder – også mellem to etager ?? Hvad siger bestyrelsen / administrator hertil ? Hvis ja kan din bedstemor flytte ind en kort periode og derefter sælge til dig, på betingelse af at der ikke er krydsende regler om venteliste eller andet.
Du anbefales at søge råd hos en kyndig advokat, hvis du ikke får betryggende svar fra din bestyrelse, eller hvis du ikke tør spørge bestyrelsen.”
Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.