Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vi har et spørgsmål vedr. pant og udlæg i en andelslejlighed.

Vi har et par (A & B) som begge er andelshaver af en andelslejlighed, B ønsker at blive slettet af andelsbeviset. Dog p.t. uden tilsagn fra A. A & B står begge på et lån i banken, hvor der er taget pant i lejligheden. 2 kreditorer har taget udlæg i lejligheden i B´s navn efter fogeden/retten. Den samlede værdi af pant/udlæg overstiger max. salgsprisen af lejligheden, de 2 kreditorer er i forbindelse med adkomst erklæring blevet gjord opmærksom på dette og på hvem og hvor meget der i øvrigt er af pant/udlæg i lejligheden. Skal vi oplyse kreditorerne om at B agter at blive slettet fra andelsbeviset eller skal B komme med en tilkendegivelse fra alle 3 kreditorer. Kan B blive skrevet af andelsbeviset ? Eller er han ”tvunget” til at forblive andelshaver indtil et salg til trejde part eller til et evt. tvangssalg / tvangsaktion ? Eller skal A købe B halvdel til max ½ salgspris ? (der laves vurdering m.m. salgsaftale og ½ af værdien sætte ind på foreningens konto jf. vores vedtægter) Og hvis det er hvordan sikker vi os at de udlæg og pant som er i B´s navn fjernes fra Andelsbogen/tinglysningsbogen, således at disse kreditorer ikke længere har pant eller udlæg i andelslejlighed? I gennem de sidst 2 år er vores andelslejligheder ikke bliver solgt til prisen, men mellem 20 og 30 % under andelskr. Hvilke jo på ingen måde vil kunne dække de pant og udlæg der er i lejligheden. Vi er godt klar over at vi nok er nød til at have en advokat indover, men vil godt i først omgang give B et svar inden sagen evt. påbegyndes. Og kan vi kræve at B betaler nogen af advokat omkostningerne?

Vores svar fra

Dit spørgsmål kan jeg ikke svare fyldestgørende på inden for rammerne her, men I må forvente, at pant- og udlægshaverne ikke vil give slip i pantet i andelen uden, at de får deres penge eller en tilsvarene sikkerhed. Så lige i jeres situation handler det primært om at finde en løsning med de nævnte parter, så de vil tilbyde af slette deres pant, selvom de ikke opnår fuld dækning, hvilket de ikke er forpligtet til. Pantet/udlæggene forsvinder ikke selv om I forsøger at få B væk fra andelsbeviset. Jo ved et tvangssalg ville panthaverne få slettet deres udækkede pant, men ellers ikke. Du er velkommen til at kontakte mig for yderligere vejledning.

Så kontakt mig for en uforpligtende snak på 46 14 50 20 eller kontakt ADVODANs kædekontor på kontakt@advodan.dk.

Vi gør opmærksom på, at yderligere behandling af sagen ikke er en del af den gratis rådgivning, og at der vil være honorar på en egentlig sagsbehandling

Andelsportal.dk har et landsdækkende samarbejde med ADVODAN og anbefaler kædens advokater til landets boligejere og boligforeninger.

Hans Christian Færch
Advokat

ADVODAN | Glostrup Torv 6-10 | 2600 Glostrup
Tlf: 46 14 50 00 | Dir: 46 14 50 20 | Fax: 43 43 00 72
Email: hacf@advodan.dk| www.advodan.dk

ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.