Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Venteliste – næstformanden står nr. 2 på listen

Jeg bor i en forholdsvis ny andelsboligforening. Vi har en intern venteliste, hvor medlemmerne ved lodtrækning er blevet placeret på listen, med ønske om større eller mindre lejlighed. Nu er en lejelejlighed opsagt pr. 31.3.08. Vi har generalforsamlig d. 1.4.08, hvor den nye offentlige vurdering formodentlig bliver vedtaget, d.v.s. at andelsbeviset stiger betragteligt. Nu har næstformanden for foreningen som står nr. 2 på ventelisten til en større lejlighed, meddelt at hun agter at købe den ledige lejlighed pr. 1.3.08, uagtet at denne lejlighed er den samme som hun nu bebor. Begrundelsen er at boligydelsen er billigere. Nr. 3 på ventelisten står og ønsker en mindre lejlighed, og har troet at hun fik tilbuddet om en mindre lejlighed. Mit spørgsmål er : Er dette pamperi,at en bestyrelse går med til dette, eller er det lovligt?. Hvis nu man kunne forestille sig at lejeren vælger at blive boende i sin lejlighed til 31.3.08. Hvilket jo også er en begunstigelse for andelsforeningen, hvis det er den nye vurdering der så skal sælges for. Generalforsamlig d. 1.4.08, hvilken andelsværdi er gældende for næstformandens køb?.

Vores svar fra

I fortsættelse af telefonsamtale skal jeg herved for god ordens skyld bekræfte følgende: Hvis en lejelejlighed i foreningen bliver opsagt og derefter skal sælges som andelslejlighed og salget ligger tæt på en generalforsamling, hvor man har en formodning om, at andelskronene vil stige, bør bestyrelsen – for at varetage foreningen interesser bedst muligt – sikre at salget først finder steder efter generalforsamlingen.

Undladelse heraf vil formentlig være ansvarspådragende.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.