Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Energidrift A/S

Vedtægtsændring – hvor mange skal være til stede?

På seneste generalforsamling,var der foreslag om vedtægtsændring. vi er 16 andelshavere, og der var 14 tilstede. for forslaget stemte 10 ja 3 nej 1 blank. dirigenten oplyste at forslaget ikke var vedtaget, hvilket også fremgår af referatet. ifølge vore vedtægter skal der være 2/3 tilstede og 2/3 skal stemme for forslaget Spørgsmålet er hvem har ret? Er det generalforsamlingen eller dirigenten.

Vores svar fra

Ordlyden i Normalvedtægten er ”mindst 2/3 af samtlige mulige stemmer er repræsenteret og med flertal på mindst 2/3 af ja- og nej-stemmer. Er ikke mindst 2/3 af samtlige mulige stemmer repræsenteret på generalforsamlingen, men opnås et flertal på mindst 2/3 af ja og nej-stemmer for forslaget, kan der indkaldes til ny generalforsamling, og på denne kan da forslaget endeligt vedtages med et flertal på mindst 2/3 ja og nej stemmer, uanset hvor mange stemmer der er repræsenteret”.

Ud fra denne beskrivelse er der ikke så meget tvivl om, at forslaget er vedtaget.

Hvis I har en anden ordlyd i jeres vedtægter, må denne fortolkes.

Problemet er i dette tilfælde, hvorledes blanke stemmer tæller. Ved simpelt flertal medregnes blanke stemmer ikke. Det gør de derimod ved absolut flertal.

Uden at kende jeres vedtægter, kan jeg ikke komme det nærmere.
Hvis I har bestemmelsen om en efterfølgende generalforsamling, må den finde anvendelse – i hvert hvis forslagsstilleren ønsker det.

Venlig hilsen
Per Nielsen

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.