Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Vedtægter/vurderingsrapport

Jeg skal til at købe en andelslejlighed og har set en vurderingsrapport lavet af foreningens administrator. I rapporten står der b.la at der er udført malerarbejde (vægge, træværk, loftfilt) i 2007 for 25.730 kr. Dette er der ikke kvittering for. Altså er det en skøn fra vurderingsmanden. I foreningens vedtægter som er ens med ABF håndbogens, står der i paragraf 9 at malerarbejde er vedligeholdelse som jeg så ved jeg ikke skal betale for. Dog står der i paragraf 14 at der kan være tale om usædvanlig god stand. Mit spørgsmål er så: Hvad er udsædvanlig god stand? Kan alm. malerarbejde indgå i den paragraf? Der er lavet en ændring på en væg mellem 2 stuer (en murbue) i 1999. Denne ændring skal jeg ifølge rapporten betale 1800 for. Der er ingen kvittering og der er heller ingen nedskrivning på. Skal jeg også betale for det? Der er sat HPFI relæ op i 2001 for 2800 kr. nedskrevet til 1960. Der er ingen kvittering for dette. Skal der ikke forlægge kvittering for det El-arbejde før det kan betragtes som lovligt og skal jeg også betale for det?

Vores svar fra

Vedrørende tillæg pga. usædvanlig god stand beror dette på et samlet skøn (herunder også af malerarbejde), som jeg ikke her mulighed for at foretage.
Vedrørende ændringen af væggen, afhænger svaret af ændringens karakter. Hvis der er tale om en ændring af permanent karakter, er det ikke udelukket, at der ikke skal ske afskrivning.
Vedrørende HFI-relæet vil jeg foreslå, at du anmoder om, at der indhentes en el-attest.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.