Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedtægter ang. fremleje

Vi er en andelsboligforening som ønsker at udleje en eller to andelsboliger for max en 2 årig periode kan vi gøre det ,og hvordan kommer vi igang med det. Skal der laves leje-kontrakter, eller kan vi henfører det under vores vedtægter. Kan vi f.eks i følge vores vedtægter udleje en andelsbolig for max en 2 årig periode hvis det er besluttet på en generalforsamling? Skal lejren følge andelsboligforeningens love og vedtægter eller er der andre regler for dem.

Vores svar fra

Det er et meget omfattende spørgsmål, som jeg ikke kan besvare i detaljer via denne portal.

Først og fremmest skal jeres vedtægter åbne mulighed for en sådan udlejning. Er der tale om erhverv eller beboelse fremgår ikke af spørgsmålet, men det bør af vedtægterne fremgå, om man kun må udleje til enten erhverv eller beboelse, eller begge formål. Ligeledes bør en tidsbegrænsning fremgå af vedtægterne.

Der skal udarbejdes lejekontrakter på sædvanlig vis. Lejerne er jo ikke medlemmer af andelsboligforeningen, så lejekontrakten beskriver forholdet mellem lejer og udlejer (andelsboligforeningen). Lejen skal følge lejelovens regler, men den bestående boligafgift kan vel være et rimeligt udgangspunkt, alt efter hvad der er medregnet heri. Reglerne om Huslejenævn m.v. gælder i lejeforholdet.

Jeg skal opfordre til, at I søger professionel rådgivning hos en sagkyndig omkring lejeforhold m.v. og udformning af lejekontrakterne.

ADVODAN Slagelse
Carl-Jørgen Thinggaard
Advokat

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.