Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedtægtaændr./grundejerfore. kontigent

Vi har på et ekstra ekstra ordinær generalforsamling med 6 fremmødte ud af 10 husstande, vedtaget vedtægtsændring om udlejning af andelsboliger. 2 stemte imod. Bestyrelsen mente så at 1 husstand havde en fuldmagt til at stemme. Den blev dog aldrig fremlagt på mødet og der blev heller ikke spurgt til den. Men denne stemme blev talt med til Ja – siden. Jeg mener ikke, at det giver bestyrelsen ret til vedtage denne vedtægtsændring. Kan vi i vores andelsforening pålægge vores medlemmer at huslejen skal stige med et mdl. beløb som dækker grundejerfore. kontigent uden at afstemme om det, hvis vi bare varsler det i god tid. Vi har fået denne udfordring fra grundejerfore., som mener, at det vil være en lettelse i deres administration.

Vores svar fra

Generalforsamlingen skal følge de regler for vedtægtsændringer, der fremgår af vedtægterne. Det kan f.eks. fremgå, at der kræves 2/3 flertal.

Af vedtægterne fremgår også, om der kan stemmes ifølge fuldmagt. Det er dirigenten, der konstaterer, om der er gyldig fuldmagt. Hvis du betvivler dirigentens afgørelse – altså om der overhovedet foreligger en fuldmagt – må du anlægge retssag mod andelsboligforeningen herom.

Jeg er i tvivl om, hvordan det anden del af spørgsmålet skal forstås. Jeg kan således ikke forstå, hvorfor udtrykket grundejerforeningen optræder. Måske har I en grundejerforening som administator?

Ændringer i boligafgiften skal træffes af generalforsamlingen. Det sker normalt i forbindelse med godkendelse af budget. Det kan være, at der i vedtægterne er givet administrator bemyndigelse til at forhøje boligafgiften. Eller at en tidligere generalforsamling har givet en sådan bemyndigelse.

Venlig hilsen

Per Nielsen
Partner | Advokat (H)

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.