Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Altan.dk

Vedtægt

Hej-vores andele fik et dårligt tegl på som er skiftet. Nu mener foreningen at det nye tag også er dårligt og man har derfor lavet en vedtægt der hedder at boligejer skal aflevere 20000 kr. ved salg til foreningen. Kan man godt det? En bolig kan jo således komme til at finansiere hele taget og dem der ikke er flyttet får det gratis! Og hvad skal der ske med pengene hvis taget ikke skal skiftes før naturlig udskiftning? Vores formand bliver bare ved med at svare at taget skal skiftes – men det aner hun vist ikke noget om!

Vores svar fra

Nej den model er ikke lovlig. Udgiften er foreningens og kan ikke pålægges fraflyttende medlemmer, som med rette vil kunne hævde at de bliver frataget en del af værdien af andelen på et tilfældigt grundlag.Hvis taget er dårligt skal det afspejle sig i andelskronen. En tagfond kan vedtages på en generalforsamling,men således at indbetaling hertil ske  fra alle andelstagere over boligydelsen.

Med venlig hilsen
ADVODAN
Henning Petersen
advokat
ADVODAN | Strandgade 51 | 3000 Helsingør
Tlf: 49 21 21 21 |  Fax: 49 21 58 30
Email: hpe@helsingoer.advodan.dk
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.