Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedr. Varmefordelingsmålere.

Jeg sidder i en bestyrelse i en andelsforening hvor nogle ( både nogle bestyrelses-medlemmer og andelshavere ) har visse problemer med at forstå det som jeg forstår ved gældende lov, men ingen er selvfølgelig forpligtet udover deres evner. I forbindelse med en lang ( 10 år ) diskussion om varmefordelingsmålere er jeg nød til at spørge relevante myndigheder om råd. 1 : Har en andelsforening i henhold til BEK nr 891 af 09/10/1996 ( målerbekendtgørelsen ) pligt til at få installeret varmefordelingsmålere ? 2 : Har en bestyrelse i en andelsforening i henhold til BEK nr 891 af 09/10/1996 §15 stk 2 et ansvar der kan udløse en bøde i tilfælde af at varmefordelere ikke bliver installeret ? 3 : Har andelsforeningen mulighed for at opnå dispensation i henhold til BEK nr 891 af 09/10/1996 §10 ? 4 : Er en generalforsamling i en andelsforening i juridisk forstand lejere eller udlejere ( ejere ) Spørgsmålet skal ses i lyset af de øvrige spørgsmål ?  

Vores svar fra

Ifølge bekendtgørelsen har foreningen pligt til at installere varmemålere, idet manglende installation ligeledes ifølge bekendtgørelsen kan sanktioneres med bøde. Som udgangspunkt må bødeansvaret antages at på hvilke foreningen som ejer af ejendommen.

Hvorvidt foreningen kan blive fritaget i henhold til § 10, vil jeg foreslå, at du kontakter teknisk forvaltning og/eller ISTA/Cloris/Brunata omkring.

Foreningen er ejer i henhold til bekendtgørelsen, idet generalforsamlingen er det øverst organ i foreningen. Generalforsamlingen er således ikke en juridisk person i den forstand.

Med venlig hilsen
Jacob Linvald
Advokat
DATEA AS
Lyngby Hovedgade 4 · 2800 Kgs. Lyngby
Direkte tlf.: 45260502 · Mobil tlf.: 24431144JAL@datea.dkwww.datea.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.