Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Bykærs Anlæg ApS

Vedr. vådrumssikring

Hej, jeg skal pr. 1.11. overtage en ny lejlighed i min forening. Sælger har fået lejligheden vurderet, og i vurderingen står der at sælger oplyser der er vådrumssikret men der foreligger ingen dokumentation for dette. Jeg snakker med sælger som siger at det er en privat ven der har lavet badeværelset, men hun har overværet at membranen er lagt efter gældende lov. Men da det er lavet sort har hun ingen dokumentation for dette, og ingen regning på arbejdet. I vurderingen er der ikke taget højde for at badeværelset skal lovliggøres (der er ikke blevet tilbageholdt et beløb). Jeg undersøger sagen og finder ud af at sælger heller ikke har byggetilladelse til badeværelset. Hvad ville I råd mig til i den her situation. Jeg er i tvivl om hvorvidt det er sælgers ansvar at få bragt tingene i orden inden vi overtager. Desuden vil jeg høre om det er muligt at skrive på en købsaftale at vi gerne vil overtage pr. 1.11. mod at vi får lovliggjort dette på sælgers regning?  

Vores svar fra

Du skal starte med at kontakte ledelsen i andelsboligforeningen og forelægge problematikken for dem. Dit problem er, at hvis du ikke får udbedret den potentielle mangel, eller får et beløb som kompensation herfor, hænger du jo selv på den, når du engang selv skal sælge videre.
Hvis arbejdet er lavet uden byggetilladelse og det faktisk er påkrævet for det udførte arbejde og det er lavet af en ikke autoriseret håndværker (dvs sort) så vil jeg passe på.
Du spørger slutteligt om du kan skrive på købsaftalen at forholdet skal udbedres for sælgers regning. Det vil medføre at du selv skal lægge pengene ud og hente dem hos sælger. Det er bedre, at det med foreningen aftales, at der tilbageholdes et beløb af købesummen til udbedring af manglen.
Hvis foreningen ikke kan eller vil hjælpe, skal du selv tage affære.

I den anledning er du velkommen til at kontakte undertegnede:
Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Venlig hilsen

Klaus Falkenberg, advokat
Dir: 96 31 33 29
E-mail: mailto:klfa@aalborg.advodan.dk |  www.advodan.dk

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.