Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Østjysk Tagbyg ApS

Vedr. salg af andelsbolig

 Jeg har lige solgt min andelsbolig. Køber har indbetalt penge for den d. 20/11, til andelsboligforeningens konto. Der har pengene nu stået en måned, og givet renter. Vi taler om 1,5 mio. kr. Kan det have sin rigtighed at det er andelsboligforeningen der skal nyde godt af de renter??? Jeg mener det er jo nu mine penge, og købers penge før. Overdragelses datoen var d. 1/12, og jeg har ikke fået nogen penge udbetalt endnu. Kunne forstå hvis de holdt nogle penge tilbage, men ikke hele beløbet. Håber i kan give mig svar på mine spørgsmål.

Vores svar fra

Tak for dit spørgsmål, jeg må imidlertid i første omgang henvise dig til din forenings vedtægter for så vidt angår forrentningen.
Jeg kan fuldt ud følge dine betragtninger mht. et ikke uvæsentligt rentebeløb i den forløbne periode, men der ikke 100% ens praksis på dette område.

Såfremt I har et advokatfirma som administrerer ejendommen, så kan du være rolig forvisset om, at du/I får pengene forrentet iht. reglerne om klientkontomidler.
Såfremt pengene er deponeret på en deponeringskonto er det ligeledes almindeligt, at du som sælger får renterne frem til frigivelsen.

Det afhænger imidlertid af hvordan foreningen er administreret, og hvad I som forening har vedtaget i jeres vedtægter.

Jeg vil således foreslå dig at du kontakter din administrator mhp. afklaring af denne problemstilling.

Med venlig hilsen
ADVODAN HOLBÆK
Rasmus Nilsson
Advokatfuldmægtig
ADVODAN | Havnepladsen 4-6 | 4300 Holbæk
Tlf: 59 43 44 45 | Fax: 59 44 53 75
Email: rn@holbaek.advodan.dk  | www.advodan.dk/holbaek 
ADVODAN – et netværk til forskel

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.