Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Tømrermester RFA

Vedr. fejl- og mangel

 Min kæreste og jeg overtog denne andelslejlighed pr. 1/9-09, og har nu opdaget, at der er svamp under et sænket loft i badeværelset, samt ulovlige el installationer oppe under dette sænkede loft. Vi har taget kontakt til sælger, og informeret om dette samt indhentet tilbud fra to autoriserede firmaer på udbedring af disse fejl/mangler. Sælger sagde først at han ville ud og se på det, men har nu trukket i land, idet han mener det er for sent at gøre krav på erstatning for dette… Bestyrelsen har IKKE godkendt det sænkede loft som en forbedring. Men vi har fået at vide at etableringen af den ventilator, som er i badeværelset, er etableret forkert, og har dermed ikke kunne suge fugten ud, og dermed er denne skyld i, at der kommer svamp i badeværelset. Vi var ikke klar over dette før det begyndte at komme ned under det sænkede loft… Og vi mener jo helt klart at det er sælger, som skal betale for udbedringen af disse ting… Vi ved bare ikke helt om det er korrekt, og om der er nogen frist for hvornår man skal gøre indsigelse mod sælger? Og i så fald hvem kan tage sådan en sag for os? Andelsboligforeningen vil ikke dække dette, og er godt klar over at der er svamp i nogle lejligheder. 

Vores svar fra

 

Du skal rejse krav overfor sælger og evt. sørge for syn og skøn hvis sælger ikke vedkender sig ansvaret.

I.h.t. § 16 stk. 3 i Lov om Andelsboliger forældes kravet 6 måneder efter du kendte dette. Kravets forældelse afbrydes ved sagsanlæg.

Du bør kontakte en advokat.

Forholdet er mellem dig og sælger og ikke mellem andelsboligforeningens bestyrelse.

Med venlig hilsen 
Thomas Damsholt, advokat (H)
Rabenhorst & Thorlacius A/S
ADVODAN – Lyngby

Andelsportal.dk
Om forfatteren Andelsportal.dk har siden år 2000 formidlet nyheder, informationer og services til landets andelsboligforeninger. Forskellige forfattere har løbende skrevet artikler og bidraget med viden til andelsportal.dk’s arkiv af nyheder, guides og indlæg.

Flere spørgsmål

Har du et spørgsmål til brevkassen?

Tak.

Vi har modtaget dit spørgsmål. Vores brevkasseredaktører kan desværre ikke besvare alle spørgsmål. Vi kan derfor ikke garantere at dit spørgsmål bliver besvaret og udgivet på hjemmesiden.